Rob van Doeselaar
Veranderde kleur
vorige
volgende
Na de opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam maakte ik schilderijen, houtsnedes en litho’s met ‘mensen’ als thema. Ik probeerde expressies van emotie te onderzoeken in relatie tot verschillende situaties. Ik schilderde en tekende mensen als figuranten in een stedelijke omgeving of als dansers, als schaakspelers en als bewonderaars van beeldende kunst.

Toen ontwikkelde mijn werk zich vrij snel naar abstractie. De kleuren en het schildergebaar werden de belangrijkste vormen van expressie. Met het gebruik van transparante lagen verf toonde ik mijn affiniteit met grafiek. Ik experimenteerde volop met monoprint en collage.

Ik begon grote reizen te maken. In het vulkanische Sicilië ontdekte ik de invloed van oude culturen en zag sporen van de klassieke wereld in Griekenland, het vroege christendom in Turkije en Moorse kunst in Andalusië. Een lange reis door Gujrat (India) liet een diepe indruk achter. Daardoor werden mijn schilderijen steeds helderder en warmer van kleur.Amsterdam 1978-1990